

Nazomerse salade met bietjes en venkel
ingrediënten
- 1 venkel
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 koffielepel agavesiroop
- zout en peper
- 1 pot kikkererwten
- 2 bieten (kleur naar keuze)
- 1 friszure appel
- 1 handje rauwe walnoten
- gemengde jonge sla
- 1 avocado
- 2 eetlepels lijnzaadolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel agave
- een snufje zout en peper
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Snijd de venkel in reepjes of halve maantjes. Leg op een vel bakpapier en besprenkel met gesmolten kokosolie, agave, zout en peper. Zet de venkel 20 minuten in de oven.
- Spoel de kikkererwten goed om. Zo lang tot er geen schuim meer vanaf komt.
- Snijd de bietjes en appel in heel dunne plakken. Ik gebruik hiervoor een mandoline.
- Was de sla, hak de walnoten, snij de avocado in stukjes.
- Meng de sla, walnoten, bietjes, appel en kikkererwten.
- Maak de dressing door lijnzaadolie,citroensap,agave goed te mengen en op smaak te brengen met peper en zout, verdeel over de salade.
- Maak je bord mooi op door de venkel en avocado bovenop de salade te leggen.
door De groene meisjes