Nazomerse salade met bietjes en venkel
Wanneer de zomer langzaam overgaat in de herfst, krijg je zo’n zin in gerechten die fris én hartig tegelijk zijn. Deze nazomerse salade combineert het zoete van bietjes en appel met geroosterde venkel, romige avocado en een frisse dressing. De kikkererwten en walnoten zorgen voor een lekkere bite en maken er meteen een vullende maaltijd van.

Boodschappenlijstje
- 1 venkel
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 koffielepel agavesiroop
- zout en peper
- 1 pot kikkererwten
- 2 bieten (kleur naar keuze)
- 1 friszure appel
- 1 handje rauwe walnoten
- gemengde jonge sla
- 1 avocado
- 2 eetlepels lijnzaadolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel agave
- een snufje zout en peper

Bereiding
- Verwarm je oven voor op 180 graden.
- Snijd de venkel in reepjes of halve maantjes. Leg op een vel bakpapier en besprenkel met gesmolten kokosolie, agave, zout en peper. Zet de venkel 20 minuten in de oven.
- Spoel de kikkererwten goed om. Zo lang tot er geen schuim meer vanaf komt.
- Snijd de bietjes en appel in heel dunne plakken. Ik gebruik hiervoor een mandoline.
- Was de sla, hak de walnoten, snij de avocado in stukjes.
- Meng de sla, walnoten, bietjes, appel en kikkererwten.
- Maak de dressing door lijnzaadolie,citroensap,agave goed te mengen en op smaak te brengen met peper en zout, verdeel over de salade.
- Maak je bord mooi op door de venkel en avocado bovenop de salade te leggen.
door De groene meisjes
