Nazomerse salade met bietjes en venkel

ingrediënten
  • 1 venkel
  • kokosolie
  • agave 
  • zout en peper 
  • 1 pot kikkererwten
  • 2 chioggia bieten
  • 1 friszure appel
  • 1 handje rauwe walnoten
  • gemengde sla (botersla vind ik lekker, veldsla of babyspinazie ook)
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels lijnzaadolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel agave
  • een snufje zout en peper
Bereiding
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de venkel in reepjes of halve maantjes. Leg op een vel bakpapier en besprenkel met gesmolten kokosolie, agave, zout en peper. Zet de venkel 20 minuten in de oven.
  3. Spoel de kikkererwten goed om. Zo lang tot er geen schuim meer vanaf komt.
  4. Snijd de bietjes en appel in heel dunne plakken. Ik gebruik hiervoor een mandoline.
  5. Was de sla, hak de walnoten, snij de avocado in stukjes.
  6. Meng de sla, walnoten, bietjes, appel en kikkererwten.
  7. Maak de dressing door lijnzaadolie,citroensap,agave goed te mengen en op smaak te brengen met peper en zout, verdeel over de salade.
  8. Maak je bord mooi op door de venkel en avocado bovenop de salade te leggen.

 

door De groene meisjes

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook