Deze ramen brengt je meteen in oosterse sferen. Met geurige citroengras, romige kokosmelk en een tikje pit van gember en chili vormt dit een verwarmende kom vol smaken. De knapperige snijbonen en paksoi zorgen voor frisheid, terwijl de zachtgekookte eitjes het geheel helemaal afmaken.
Begin met het snijden van de gember, peper en de snijbonen. Indien je niet dol bent op te scherp eten, verwijder dan de zaadlijsten van de rode peper. Zet dan de eieren op en laat deze in 4 à 5 minuten zacht koken. Spoel de eieren daarna onder koud water af.
Fruit ondertussen in een tweede pan de gember en de peper zo’n 2 minuten aan. Voeg hier vervolgens 600 ml groente bouillon aan toe, samen met de gekneusde citroengras, de kokosmelk en de snijbonen. Breng het geheel al roerende aan de kook. Dek de pan af en laat de soep gedurende 10 minuten zachtjes koken, of totdat de snijbonen gaar zijn. Zet ondertussen ook een steelpannetje, je kan dat van de eieren makkelijk hergebruiken, met water op en kook hier in vier tot vijf minuten de ramen noodles in gaar. Giet de noedels af, pel de eieren en snijd de paksoi. Leg de noodles in een diep bord, giet hier de noedelsoep overheen, verdeel de paksoi over de borden en leg tot slot de eieren gehalveerd in de soep.
gebaseerd op Lekker en Simpel