

Noordzeegarnalen in een witloofsalade met kerrie
ingrediënten
- 4 witloofstronken
- 50 g tuinkers
- 1 appel
- sap van 1/2 citroen
- 1 dl volle yoghurt
- 2 el mayonaise
- 1 tl milde kerrie
- zout
- cayennepeper
- 200 g gepelde Noordzeegarnalen
- 1 el amandelschaafsel
- 1/2 stokbrood
- boter
Bereiding
- Verwijder de blaadjes van de witloofstruikjes en spoel ze onder stromend water.
- Maak ze droog, maar let erop dat ze niet kreuken.
- Was de tuinkers en maak ook die droog.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij hem in kleine brunoise.
- Roer de appel door het citroensap.
- Vermeng yoghurt met mayonaise en roer er kerriepoeder door.
- Kruid met wat zout en een snufje cayennepeper.
- Snij alle witloofblaadjes op 5 cm lengte en let erop dat de puntjes niet gekreukt zijn.
- Snij de rest van de blaadjes in fijne reepjes en vermeng die met de tuinkers.
- Leg tuinkers en witloofreepjes onder in 4 cocktailglazen en schik de rest van het witloof zo, dat de uiteinden net boven het glas uitkomen en de glazen rondom mooi opvullen.
- Vermeng de appel brunoise met de garnalen en verdeel dit over de 4 glazen.
- Lepel in elk glas voldoende, maar niet te veel saus, zodat u de garnalen nog kunt zien.
- Strooi wat kerriepoeder op de saus en over de garnalen.
- Garneer met even onder de grill geroosterde amandelschaafsel.
- Serveer hier in een klontje boter goudgeel gebakken plakjes stokbrood bij.