Oesterzwam met knoflook en peterselie
Een klein en smaakvol bijgerechtje dat in een handomdraai op tafel staat: oesterzwammen met een vleugje knoflook, sherry en pijnboompitten. Afgewerkt met frisse citroen en verse peterselie, een perfecte combinatie van hartig en licht.
Oesterzwam met knoflook en peterselie

Boodschappenlijstje
- 2 el olijfolie
- 1 teen knoflook
- 200 g oesterzwam
- 2 el fino-sherry
- 25 g pijnboompitten
- citroensap
- 1 el peterselie, fijngehakt
- zout en peper

Bereiding
- Verhit de olie en fruit op tamelijk hoge hittebron de stukjes knoflook tot ze lichtbruin worden
- Roer er de oesterzwammen, sherry en pijnboompitten door.
- Bak tot het paddenstoel vocht bijna verdampt is.
- Voeg citroensap, peper en zout naar smaak toe en roer er de peterselie door.