Oesterzwam met knoflook en peterselie

Een klein en smaakvol bijgerechtje dat in een handomdraai op tafel staat: oesterzwammen met een vleugje knoflook, sherry en pijnboompitten. Afgewerkt met frisse citroen en verse peterselie, een perfecte combinatie van hartig en licht.

Oesterzwam met knoflook en peterselie

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 200 g oesterzwam
  • 2 el fino-sherry
  • 25 g pijnboompitten
  • citroensap
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • zout en peper
instructions

Bereiding

  1. Verhit de olie en fruit op tamelijk hoge hittebron de stukjes knoflook tot ze lichtbruin worden
  2. Roer er de oesterzwammen, sherry en pijnboompitten door.
  3. Bak tot het paddenstoel vocht bijna verdampt is.
  4. Voeg citroensap, peper en zout naar smaak toe en roer er de peterselie door.