Oliebollen met appel & kaneel

ingrediënten
  • 500 gr bloem
  • 4 1/5 dl lauw water
  • 150 gr rozijnen
  • 2 appelen
  • 1 ei
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 1 el kaneelpoeder
  • 1 tl zout
  • olie om in te frituren
  • poedersuiker
Bereiding
  1. Neem de rozijnen en wel deze 20 minuten in een kom met warm water.
  2. Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Neem een beslagkom en roer de bloem, gist, kaneel en het zout goed door elkaar heen.
  4. Mix met een mixer met deeghaak het ei en het water door de bloem.
  5. Blijf kloppen totdat er een glad beslag ontstaat.
  6. Laat de rozijnen uitlekken en voeg deze met de stukjes appel toe aan het beslag.
  7. Roer dit zachtjes door.
  8. Bedek de beslagkom met wat folie en zet deze een 1 uur weg.
  9. Het beslag kan nu rustig rijzen, en is klaar als het volume is verdubbeld.
  10. Verhit het frituur vet tot 175°C.
  11. Roer het beslag voor gebruik nog even zachtjes door.
  12. Neem een ijs schepper en schep wat beslag en doe deze in de olie (4 stuks per keer).
  13. Bak de oliebollen in ongeveer 6 minuten bruin..
  14. Draai de oliebollen halverwege even om.
  15. Haal ze uit de olie en laat ze op keuken papier uitlekken.
  16. Leg de oliebollen op een schaal en bestrooi deze ruim met wat poedersuiker.