

Oosterse clubsandwich
ingrediënten
- 200 g kipfilet
- 3 el olie
- 1 el curry pasta of kerriepoeder
- 12 sneetjes toast brood
- 1 wortel
- 2 bosuitjes
- 4 bladeren Chinese kool
- 2 tl sojasaus
- 4 el knoflooksaus
- 2 el fijngehakte koriander
- 4 plakken ham
- 50 g luzerne
Bereiding
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
- Verhit 2 el olie in een wok en fruit de curry pasta of kerriepoeder even aan.
- Roerbak de kip reepjes in circa 5 minuten bruin en gaar. Rooster de sneetjes brood.
- Schaaf de wortel met een schaaf in dunne repen.
- Snijd de bosuitjes in ringetjes en de Chinese kool in reepjes.
- Klop een sausje van 2 el olie en de sojasaus. Schep de bosui en Chinese kool erdoor.
- Bestrijk het brood met knoflooksaus.
- Leg op vier borden een sneetje.
- Verdeel hier de Chinese koolsalade, driekwart van kip reepjes en wat koriander over.
- Leg hierop weer een sneetje brood met de plakken ham, alfalfa en wortelrepen.
- Leg de laatste sneetjes erop en verdeel de rest van de alfalfa met de kip reepjes erover.
- Garneer met wortelrepen en koriander.