

Oosterse Mihoensalade
ingrediënten
- 250 g rijstnoedels
- 1 wortel (in fijne reepjes gesneden)
- 1/2 komkommer (in zeer fijne blokjes gesneden)
- 200 g kleine broccoliroosjes (rauw)
- 1 halve rode paprika (in kleine reepjes gesneden)
- 10 stuks mini maïskolfjes (in schijfjes gesneden)
- 4 eetlepels zoete chilisaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel verse koriander (fijn gehakt)
- enkele scheutjes sesamolie
- 1 eetlepel geroosterd sesamzaad
Bereiding
- Laat de rijstnoedels ongeveer 1 uur weken in koud water.
- Kook vervolgens de noedels 1 minuut in water met een snuifje zout en een scheutje olie.
- Wanneer de noedels gaar zijn, giet je ze af in een vergiet en spoel je ze gedurende enkele minuten met koud water. Laat ze nu verder uitlekken.
- Kook de maïskolfjes gedurende 5 minuten. Vervolgens afgieten en laten afkoelen.
- Neem een grote kom en doe hierin de wortelreepjes, de komkommerblokjes, de broccoliroosjes, de paprikareepjes en de maïskolfjes. Meng dit alles samen met de rijstnoedels.
- Voeg nu de sausen, koriander en kruiden toe en smaak af.
- Meng als laatste, naar smaak, nog enkele druppeltjes sesamolie door het gerecht.
- Schik het slaatje op een mooie schaal en werk af met het geroosterd sesamzaad.
door Receptjes.be