Orecchiette met gebakken spruitjes en spek

ingrediënten
  • 200 g orecchiette
  • 300 g spruiten
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g oregano
  • ½ potje lichte room
  • 30 g geraspte harde kaas
  • 1 el boter
  • peper en zout
Bereiding
  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orecchiette beetgaar in 7-9 minuten. Giet de pasta af.
  2. Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en snij ze in vieren.
  3. Verhit een grote antikleefpan zonder vetstof en bak de spekblokjes mooi krokant en schep uit de pan. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes oregano. Smelt de boter in de pan waarin je het spek gebakken hebt en voeg de knoflook en oregano toe. Laat 1 minuut bakken en voeg dan de spruitjes toe. Roerbak ze 4-5 minuten tot ze beetgaar zijn.
  4. Voeg de room en de orecchiette toe aan de pan en schep goed om. Strooi er de spekblokjes bij en kruid met peper en zout. Werk af met de geraspte kaas en serveer.

 

door 15Gram