Geurig, hartig en een tikje zoet: deze oriëntaalse gierst combineert zachte bleekselderij, geroosterde noten en een mix van specerijen tot een smaakvol geheel. Perfect als bijgerecht of als basis voor een vegetarische maaltijd vol warmte en aroma’s.
Boodschappenlijstje
200 gr gierst
2 uien, fijngehakt
400 gr bleekselderij, in stukjes
5 el olie
2 kl kerrie
2 kl korianderpoeder
1 kl gember, poeder of geraspt
1 kl garam masala
1 kl kaneel
150 gr grof gehakte gemengde noten
1 kl zout
2 dl water
geraspte sinaasappelschil
Bereiding
Kook de gierst gaar, volgens de instructies op het pakje.
Verhit langzaam de olie met de specerijen.
Voeg de ui, de bleekselderij en de noten toe en laat alles al roerende even doorbakken.
Voeg dan water, zout en de geraspte sinaasappelschil toe.
Als het vocht helemaal verdampt is, de gierst er door roeren en nog even laten meebakken.