Orzotto met geroosterde romanesco

ingrediënten
  • 1 romanesco
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 320 gram orzo pasta
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 500 ml groentebouillon
  • zout
  • peper
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar. Verwarm de roomboter totdat deze is gesmolten.
  2. Was de romanesco en snij in kleine roosjes. Verdeel de roosjes over de bakplaat. Besprenkel de romanesco met de boter en bestrooi met zout en peper. Bak de romanesco in ongeveer 20-30 minuten gaar in de oven.
  3. Snij intussen de ui fijn en verwarm de olijfolie in een hapjespan. Bak de ui en voeg na 2 minuten de orzo toe. Bak de orzo kort mee. Blus de orzo vervolgens met groentebouillon totdat de orzo net onder water staat. Laat de orzo pruttelen en roer goed door. Als het vocht is opgenomen, voeg je nog wat bouillon toe, net zo lang tot de orzo gaar is. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Het kan zijn dat je meer of minder bouillon nodig hebt dan hierboven is aangegeven.
  4. Roer de kaas door de orzo en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de romanesco over de orzo en klaar is je super simpele en smaakvolle vegetarische maaltijd!

 

door Foxilicious