Osaka-Style Okonomiyaki: hartige pannenkoekjes met witte kool

ingrediënten
  • 2 cups bloem
  • 1 cup water op kamertemperatuur
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl suiker
  • 1 kleine grofgehakte witte kool
  • 4 eieren
  • 1/4 cup geroosterde sesamolie
  • 250 gr dun gesneden buikspek of ham

 

Toppings

Bereiding
  1. Meng bloem, water, zout, bakpoeder en suiker. Voeg de witte kool toe en meng 30 seconden tot alle stukjes een laagje bloem krijgen. Voeg de eieren toe en meng zachtjes tot alles goed gemengd is.

  2. Verwarm een (anti-aanbak)pan met 1 el sesamolie. Giet een kwart van het mengsel in de pan. Leg een kwart van het vlees op de pannenkoek. Bak dit ca. 3 minuten. Duw niet op het beslag: de pannenkoek moet luchtig worden.

  3. Keer de pannenkoek om met het vlees aan de onderzijde en bak nog eens 2 minuten tot beide zijden goudbruin zijn, de kool zacht en het vlees gaar is.

  4. Leg een plat bord op de pan en keer de pannenkoek in één vloeiende beweging op het bord met het vlees aan de bovenkant.

  5. Werk af met de toppings naar smaak.

  6. Snij in kwarten en serveer meteen. Smakelijk!

door Food Republic.com