Skip to main navigation
Main navigation
biobox
webshop
biowinkel
onze boerderij
recepten
bloemenwij
Menu
Jouw keuze, vers van ons veld
Filter
Zoek
Filteren
x
Categorie
Vers van ons veld!
Het is bijna pasen!
Nieuwe frisdranken
Flourpower
Groenten
Aardappelen
Fruit
Dranken
Graanproducten, deegwaren en rijst
Smeersels en broodbeleg
Conserven en bokalen
Zoete knabbels
Zoute knabbels
Smaakmakers, oliën en azijnen
Noten, zaden en peulvruchten
Kruiden
Hoeve-eieren
Bulkproducten
Boxen
Non-food
Bloemen
Zaaigoed moestuin
Producent
De Wassende Maan
Olivovivo (Rafaël en Begona)
Emile Noël
Humus
Jose Antonio
Aldo Miniaci
Flourpower
Litouwen
't Livinushof
De Blauwe Spie
De Levende Aarde / Symorganic
De Trog
Nederland
Frankrijk
Spanje
Italië
Dominicaanse Republiek
Turkije
Peru
België
Hebben Dirk
Burkina Faso
Purfruit
Koen Van Eykeren
Duitsland
Pro Vino Vero
Israël
Biobox
China
Biovalle
Chamrova
Valdibella
Saro Lauria
Horticola Sierra
Il Frutto Permesso
Guadalhorce
Montserrat
Marcello Eberle
Elisur Organic
Noppe-Duyck
Cycle en Terre
Belvas
Luc Staelens
Antonio Villodres
la Bio Idea
GreenAge
't Lof der Kruiden
Weleda
Ecotone (Wessanen)
Buiteman
DO-IT
Cidrerie du Léguer
Vitale Rassen
Generous
Luna e Terra
Milagro Biolandbouwers
Bel'ei
Dieleman Zeeuwse Bio Groente
Filipijnen
Japan
Gemengde oorsprong
Vietnam
Oekraïne
Hongarije
Pakistan
Indonesië
India
Kazachstan
Uganda
Frambiosa y Besos
Simon Lévelt
Klingele - Chocolates From Heaven
Brinkers Food BV
Lima
De Rit
Maison Herout
Noblesse 1882
Oficina do Paladar
De Fruittuin
Rude Health
Gumersindo Sánchez
Canada
Herbes del Moli
Elena Cassisi
Zwergenwiese
Meer
Minder
Acties
10% korting
Niet leveren in winkel
Uit
Ovenschotel met boerenkool in roomsaus
ingrediënten
750g geschilde aardappels
300g boerenkool
1 ui
250g champignon
100g roquefort
± 70g boter
zout & peper
1½ dl warme en 1 dl koude melk
nootmuskaat
25g bloem
2 dl crème fraîche
100g gezouten cashewnoten
Bereiding
Kook de aardappelen en de boerenkool in water met zout gaar.
Pel en snipper intussen de ui.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verkruimel de roquefort.
Verhit 30 g boter en bak de ui met de champignons in ongeveer 10 minuten op een laag vuur gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Stamp de gekookte aardappelen met de warme melk, een klontje boter, nootmuskaat en peper en zout naar smaak tot een fijne puree.
Verwarm de oven voor tot 200°C.
Vet een ruime ovenschaal in met de rest van de boter en verdeel een derde van de puree over de bodem van de schaal.
Verdeel de rest van de puree langs de wand van de schaal tot een mooie hoge rand.
Schep hierin het champignonmengsel.
Smelt 25 g boter en voeg de bloem toe.
Laat de bloem in 2 minuten gaar worden.
Voeg de crème fraîche en de rest van de melk toe en laat het op een laag vuur doorkoken tot een gebonden saus.
Schep de uitgelekte gare boerenkool erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Schep de boerenkool op de champignons in de ovenschaal.
Strooi de roquefort en de cashewnoten erover en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Laat het gerecht in de voorverwarmde oven door en door warm worden.
door
Home Planet
boerenkool
aardappel
champignon
cashewnoot
↑
biobox
Hoe werkt het?
Bioboxen
Afhaalpunten
Actie!
Abonneren
Webshop
FAQ
webshop
biowinkel
onze boerderij
recepten
bloemenwij