Ovenschotel met wortel, prei en pastinaak

Een warme, comfortvolle ovenschotel boordevol wintergroenten. Wortel, prei en pastinaak worden zacht gegaard in een romige, licht pittige saus en krijgen een krokant kaaskorstje.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 preien
  • 4 wortelen
  • 4 kleine pastinaken
  • 2 eieren
  • 150 ml room
  • 200 ml groentebouillon
  • 1 el graanmosterd
  • 100 g geraspte kaas
  • boter
  • peper
  • zout
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Maak de prei schoon en snij overlangs doormidden. Schil de wortelen en pastinaken, halveer ze overlangs. Snij de groenten op maat van een ovenschaal.
  3. Beboter de ovenschaal en schik er de groenten in. Kruid met peper en zout. Overgiet met de bouillon en zet 15 minuten in de oven, of tot de groenten beetgaar zijn
  4. Verhoog de oventemperatuur tot 200°C. Klop de eieren los met de room, de mosterd en een snuifje zout. Schenk over de groenten. Bestrooi met de geraspte kaas en laat nog 10 tot 15 minuten gratineren.

 

door Libelle Lekker