Ovenschotel van venkel, tomaat en witte bonen

ingrediënten
  • 5 ontvelde tomaten
  • 2 prei stengels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote venkelknol
  • 3 el olijfolie
  • 0,5 dl rode wijn
  • 2 (verse) laurierblaadjes
  • 5 takjes tijm
  • zout en peper
  • 500 g geschilde aardappelen
  • 400 g witte bonen
  • 2,5 dl groenten bouillon
  • 2,5 dl witte wijn
  • 125 g pesto
Bereiding
  1. Hak de tomaten in stukjes, snij de prei in dunne ringen, snipper de look, snij de venkel in reepjes, snij de aardappelen in grote blokken.
  2. Verwarm de oven op 180°C.
  3. Meng de eerste negen ingrediënten (van tomaat tot zout/peper) in een grote ovenschaal, bij voorkeur enige tijd van tevoren, zodat de aroma zich kan ontwikkelen.
  4. Dek de schaal af en zet deze 30 minuten in de oven.
  5. Voeg daarna de aardappelen, bonen, bouillon en wijn toe.
  6. Meng goed en dek de schaal af.
  7. Bak het gerecht nog 35 à 45 minuten of tot de aardappelen gaar zijn.
  8. Verwijder laurierblaadje en tijm.
  9. Serveer met pesto.

 

uit 'Het Grote Vegetarische Kookboek' door  Könemann