Paksoi rolletjes met gehaktvulling

ingrediënten
  • 500 g. paksoi
  • 1 eetlepel olie
  • 200 g gehakt
  • ui
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels meel gemengd met een beetje water
Bereiding
  1. Stoom een aantal bladeren (= het gewenste aantal rolletjes) in een vergiet en snij de rest van de paksoi in smalle reepjes.
  2. Braad het gehakt in de olie bruin, voeg de ui toe en fruit even mee.
  3. Meng daarna de gesneden kool, de chilipoeder en het zout door het gehakt.
  4. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten sudderen in een gesloten pan of pot en voeg dan het aangemaakte meel bij.
  5. Schep een lepel van het mengsel in de gestoomde bladeren en maak er een rolletje van (zo nodig sluiten met een tandenstoker).
  6. Laat de rolletjes nog wat sudderen in de pan of stop ze in de oven en dien ze heet op na ongeveer 10 minuten.