

Palmkool met koolraap en olijven
ingrediënten
- 1 koolraap
- 250 g palmkool (of boerenkool)
- 1 ui, fijngehakt
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 0,5 tot 1 dl water
- 1 tl zeezout
- 1 tl rozemarijnnaaldjes
- 50 g ontpitte zwarte olijven, in ringetjes
- snuf vers gemalen zwarte peper
- 2 el zongedroogde tomaten, in reepjes
Bereiding
- Schil de koolraap en snijd haar in dobbelsteentjes van 1 cm.
- Was de palmkool, haal de nerven eruit en snijd de bladeren in fijne reepjes.
- Fruit ui, look en koolraap in de olijfolie en blus af met het water.
- Breng op smaak met zout en rozemarijn.
- Breng het geheel aan de kook en stoof 8 minuten op een laag vuur.
- Voeg de palmkool toe en laat alles nogmaals 6 à 8 minuten stoven.
- Roer de olijven en zongedroogde tomaten door het groentemengsel en breng op smaak met versgemalen peper.
uit 'Ecofabulous koken in alle seizoenen' door Lisette Kreischer,