

Paprika-champignonsoep
ingrediënten
- 3 groene paprika's
- 250 g champignons
- 2 sjalotten
- ½ kg aardappelen
- 100 g boter
- 2 l bouillon
- 1 ½ dl verse room
- 1 oudbakken broodje of boterham
- vers gemalen peper
- zout
- 1 snuifje verse oregano en muntblaadjes
Bereiding
- Fruit de gehakte sjalotten glazig in hete boter.
- Voeg de in reepjes gesneden paprika's, kleingesneden aardappelen en champignons toe en laat 5 minuten mee fruiten.
- Overgiet met bouillon en laat onder deksel 20 minuten pruttelen op matig vuur.
- Snijd het broodje of de dikke boterham in blokjes en bak ze in hete boter goudbruin en krokant.
- Kruid de soep met zout, peper en oregano.
- Roer de verse room erdoor en garneer voor het opdienen met broodkorstjes en een takje verse munt.