Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Pasta met asperges en gerookte zalm

Deze pasta combineert de delicate smaak van lenteasperges met romige saus en gerookte zalm. Perfect voor wie een lichte maar feestelijke maaltijd wil maken, boordevol verse ingrediënten.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 250 g witte asperges
  • 250 g groene asperges
  • 500 g linguine
  • 75 g zeekraal
  • 200 ml room (20% vetgehalte)
  • 2 eidooiers
  • 4 volle el geraspte pecorino romana (60 g) + extra voor de afwerking
  • 4 volle el gehakte peterselie + extra voor de afwerking
  • zwarte peper van de molen
  • 200 g gerookte zalm
instructions

Bereiding

  • Schil de asperges en breek het houterige uiteinde af: ze breken automatisch op die plaats als je ze een zetje geeft.
  • Leg in een stoomschaal en stoom ze op 100 °C in 12 minuten beetgaar. (Geen stoomoven? Je kan de asperges ook garen in een grote pot kokend water.)
  • Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking in flink gezouten water.
  • Verwijder de houterige uiteinden van de zeekraal en kook de laatste minuut mee met de pasta.
  • Giet af in een vergiet, maar bewaar 125 ml van het kookwater, en spoel met koud water.
  • Roer de room los met eidooiers, pecorino, peterselie en het bewaarde kookwater van de pasta. Kruid royaal met zwarte peper van de molen. Zout is niet nodig, gezien de pecorino, het kookwater en de zalm al zout genoeg zijn.
  • Snijd de gerookte zalm in blokjes en de gare asperges in hapklare stukjes.
  • Giet de pasta en zeekraal terug in de kookpot en roer er het roommengsel door. Meng er ook de asperges en gerookte zalm door.
  • Verwarm op zeer zacht vuur tot alles warm en licht gebonden is.
  • Verdeel over 4 borden en werk af met extra pecorino en peterselie.
  • Serveer de pasta met asperges en gerookte zalm.

 

door Een lepeltje lekkers