Pasta met gekarameliseerde venkel, rucola en pecorino

Een frisse en hartige pastaschotel waarin de zoete smaak van gekarameliseerde venkel mooi samengaat met pittige rucola en zoute pecorino. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je iets lichts maar toch verwarmends wilt.

Pastasaus van warmoes

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 grote, kraakverse venkel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje look, geperst
  • 300 g spaghetti of andere lintpasta
  • 150 g rucola
  • rasp van één citroen
  • 3 eetlepels room
  • pecorino of parmezaan
  • zwarte peper en zout
instructions

Bereiding

  1. Maak de venkel schoon, verwijder de harde kern en snij in repen.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur.
  3. Voeg er de look en venkel aan toe en bak deze tot licht gekarameliseerd. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  4. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Giet af en bewaar een beetje van het kookwater.
  6. Voeg citroenrasp en rucola toe aan de venkel en verwarm tot de rucola geslonken is.
  7. Roer er de room door.
  8. Voeg de pasta bij de venkel, giet er een beetje kookwater bij en hussel.
  9. Kruid naar smaak met peper en zout.
  10. Serveer met geraspte pecorino.

 

door een lepeltje lekkers