Pasta met gerookte zalm

ingrediënten
  • 100 g gerookte zalmblokjes
  • 200 g spaghetti
  • 225 g doperwtjes
  • zout & peper
  • olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels slagroom
  • 4 eetlepels fijngehakte basilicum
  • citroensap
Bereiding
  1. Kook de spaghetti gaar in ruim kokend water, volgens de instructies op de verpakking, met een snufje zout en een scheutje olie. Voeg de doperwten tijdens de laatste 3 minuten.
  2. Afgieten, laten uitlekken en mengen met wat vers gemalen peper.
  3. Pel en snipper ondertussen de ui en de teentjes knoflook.
  4. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of diepe braadpan en bak de ui en knoflook ongeveer 5 minuten op een laag vuur.
  5. Voeg de spaghetti, de doperwtjes en de slagroom toe en meng het geheel goed door.
  6. Haal de pan van het vuur en schep de zalmblokjes en het basilicum erdoor.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe, en werk af met wat citroensap.