Pasta met raapsteeltjes en ricotta

ingrediënten
  • pasta naar keuze 

  • 1 teentje knoflook, gesnipperd

  • olijfolie 

  • 1 flinke bos raapsteel 

  • sap en rasp van ½ citroen 

  • 4 flinke el ricotta 

  • 1 klein handje geraspte Parmezaanse kaas

  • zout & peper

Bereiding
  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op het pak in ruim kokend, gezouten water gaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. 
  2. Bak de knoflook even in wat olijfolie (niet bruin laten worden!) en voeg daar de raapsteeltjes aan toe met een paar eetlepels kookvocht van de pasta. Laat even stoven.
  3. Voeg citroenrasp en -sap toe en de ricotta en breng op smaak met zout en peper. 
  4. Doe het raapsteeltjes-ricotta mengsel bij de pasta in de pan en meng goed. Warm eventueel nog even door. Als de pasta wat te droog is, voeg dan nog een paar extra lepels kookvocht toe. 
  5. Serveer met Parmezaanse kaas. 

 

 uit 'Wilde venkel & rabarber' door Caroline Zeevat