Romig, hartig en boordevol smaak: deze pasta met gemengde champignons is pure comfortfood. De combinatie van tijm, witte wijn en room brengt de aardse smaken van de paddenstoelen goed naar voren.
Pasta met seizoenschampignons
Boodschappenlijstje
1 grote witte ui
1 el olijfolie
2 teentjes look
2 takjes tijm
400 g champignons naar keuze : hier bruine Parijse, oesterzwammen, shiitake, beukenzwammetjes
25 cl witte wijn
30 cl room
½ bosje bieslook
peper en zout
300 g papardelle of andere pasta naar keuze
50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Pel en versnipper de ui en de look. Laat olijfolie verhitten in een pan en voeg de ui toe. Laat een 3-tal minuutjes stoven.
Voeg nu ook de look toe, samen met geritste tijmblaadjes.
Maak alle champignons schoon, verdeel indien nodig in stukjes en voeg toe.
Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
Voeg nu de room toe en laat terug inkoken. Kruid met peper en zout.
Kook ondertussen de verse pasta gaar. Laat goed uitlekken en roer de champignons en de saus erdoor.
Werk af met versnipperde bieslook, Parmezaanse kaas en nog wat extra zwarte peper.