Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Pasta met seizoenschampignons

Romig, hartig en boordevol smaak: deze pasta met gemengde champignons is pure comfortfood. De combinatie van tijm, witte wijn en room brengt de aardse smaken van de paddenstoelen goed naar voren.

Pasta met seizoenschampignons

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 1 grote witte ui
  • 1 el olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 2 takjes tijm
  • 400 g champignons naar keuze : hier bruine Parijse, oesterzwammen, shiitake, beukenzwammetjes
  • 25 cl witte wijn
  • 30 cl room
  • ½ bosje bieslook
  • peper en zout
  • 300 g papardelle of andere pasta naar keuze
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
instructions

Bereiding

  1. Pel en versnipper de ui en de look. Laat olijfolie verhitten in een pan en voeg de ui toe. Laat een 3-tal minuutjes stoven.
  2. Voeg nu ook de look toe, samen met geritste tijmblaadjes.
  3. Maak alle champignons schoon, verdeel indien nodig in stukjes en voeg toe.
  4. Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
  5. Voeg nu de room toe en laat terug inkoken. Kruid met peper en zout.
  6. Kook ondertussen de verse pasta gaar. Laat goed uitlekken en roer de champignons en de saus erdoor.
  7. Werk af met versnipperde bieslook, Parmezaanse kaas en nog wat extra zwarte peper.

 

door Lekker van bij ons