

Pasta met seizoenschampignons
ingrediënten
- 1 grote witte ui
- 1 el olijfolie
- 2 teentjes look
- 2 takjes tijm
- 400 g champignons naar keuze : hier bruine Parijse, oesterzwammen, shiitake, beukenzwammetjes
- 25 cl witte wijn
- 30 cl room
- ½ bosje bieslook
- peper en zout
- 300 g papardelle of andere pasta naar keuze
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Pel en versnipper de ui en de look. Laat olijfolie verhitten in een pan en voeg de ui toe. Laat een 3-tal minuutjes stoven.
- Voeg nu ook de look toe, samen met geritste tijmblaadjes.
- Maak alle champignons schoon, verdeel indien nodig in stukjes en voeg toe.
- Blus af met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
- Voeg nu de room toe en laat terug inkoken. Kruid met peper en zout.
- Kook ondertussen de verse pasta gaar. Laat goed uitlekken en roer de champignons en de saus erdoor.
- Werk af met versnipperde bieslook, Parmezaanse kaas en nog wat extra zwarte peper.
door Lekker van bij ons