Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Pastaschotel met paddenstoelen en spinazie

Romige pasta vol herfstige smaken: zachte spinazie en paddenstoelen in een rijke saus, afgewerkt met een krokant korstje van paneermeel en boter. Een eenvoudig comfortgerecht dat zowel hartig als voedzaam is.

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 400 g spirelli of fusilli
  • 400 g spinazie
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g paddenstoelen
  • 250 ml sojaroom
  • 1 dl groentebouillon
  • plantaardige boter
  • snuifje zout & peper
  • nootmuskaat
  • paneermeel
instructions

Bereiding

  1. Kook de pasta beetgaar en giet af.
  2. Blancheer de verse spinazie 1 minuut in gezouten water.
  3. Spoel onmiddellijk af onder koud water, zodat de mooie groene kleur behouden blijft en laat uitlekken.
  4. Hak de blaadjes grof.
  5. Stoof de fijngesnipperde sjalot en look mooi fijn in wat sojaboter.
  6. Laat de fijngesneden paddenstoelen stoven en voeg de geblancheerde spinazie toe en laat even meestoven.
  7. Voeg de sojaroom en de bouillon toe en laat even inkoken.
  8. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Meng met de gekookte pasta, giet in een vuurvaste ovenschaal en strooi er wat paneermeel over.
  10. Leg er een paar klontjes boter bovenop zodat je een mooi korstje krijgt.
  11. Zet 10 tot 15 minuten in de oven.

 

door Eva vzw