Romige pasta vol herfstige smaken: zachte spinazie en paddenstoelen in een rijke saus, afgewerkt met een krokant korstje van paneermeel en boter. Een eenvoudig comfortgerecht dat zowel hartig als voedzaam is.
Boodschappenlijstje
400 g spirelli of fusilli
400 g spinazie
1 sjalot
1 teentje knoflook
250 g paddenstoelen
250 ml sojaroom
1 dl groentebouillon
plantaardige boter
snuifje zout & peper
nootmuskaat
paneermeel
Bereiding
Kook de pasta beetgaar en giet af.
Blancheer de verse spinazie 1 minuut in gezouten water.
Spoel onmiddellijk af onder koud water, zodat de mooie groene kleur behouden blijft en laat uitlekken.
Hak de blaadjes grof.
Stoof de fijngesnipperde sjalot en look mooi fijn in wat sojaboter.
Laat de fijngesneden paddenstoelen stoven en voeg de geblancheerde spinazie toe en laat even meestoven.
Voeg de sojaroom en de bouillon toe en laat even inkoken.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Meng met de gekookte pasta, giet in een vuurvaste ovenschaal en strooi er wat paneermeel over.
Leg er een paar klontjes boter bovenop zodat je een mooi korstje krijgt.