Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Orecchiette met groenlof en (veggie) worst

Orecchiette met groenlof en (veggie) worst

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 500 gr orecchiette
  • 500 gr groenlof of andijvie, grof gesneden
  • 2 teentjes look in dunne plakjes
  • 1/2 tl geplette rode peper
  • 250 ml kippen- of groentebouillon
  • zout
  • olijfolie
  • pecorino
  • 2 el verse munt gescheurd
  • 500 gr worst of chorizo (of veggie worst)
instructions

Bereiding

Heerlijke herfstschotel met orecchiette (Italiaans voor oortjes) en groenlof, ook soms suikerbrood genoemd.

Voor 6 pers

Kook de pasta al dente in een grote pan met kokend gezouten water. Giet af.

Verwarm ondertussen in een grote, diepe koekenpan 2 eetlepels olijfolie tot deze begint te glanzen. Verwijder de omhulsels van de worst en bak op matig hoog vuur, waarbij je die in stukjes breekt met een houten lepel, tot ze bruin zijn, ongeveer 7 minuten. Gebruik een schuimspaan om de worst op een bord te leggen.

Voeg de knoflook, de geplette rode peper en nog 2 eetlepels olijfolie toe aan de koekenpan en bak tot het geurig is, ongeveer 1 minuut. Voeg de andijvie of groenlof toe, met het water dat nog aan de bladeren kleeft, en breng op smaak met zout. Dek af en kook tot de andijvie of groenlof geslonken is, ongeveer 2 minuten. Haal de deksel eraf en kook verder tot de andijvie of groenlof zacht is en de vloeistof is verdampt, ongeveer 5 minuten langer.

Voeg de pasta toe aan de koekenpan, samen met de worst, bouillon en pecorino, en kook op matig vuur, al roerend, tot de vloeistof iets is ingedikt en romig is, ongeveer 3 minuten. Roer de munt erdoor en serveer direct, met extra kaas aan tafel.