Pastinaak quiche met spekblokjes

ingrediënten
  • 1 grote pastinaak
  • 3 wortels
  • 1 grote ui
  • 2 aardappels
  • 200 g spek
  • 5 eieren
  • melk of room
  • peper & zout
  • (blader)deeg
Bereiding
  1. Maak de pastinaak proper en snijd hem in blokjes van 1 à 2 cm.
  2. Maak ook de wortels, grote ajuin en aardappelen proper en snij in blokjes.
  3. Doe alles in de snelkookpan of stomer en laat beetgaar worden.
  4. Ondertussen bak je 200 g spekblokjes, en dan voeg je daarbij de groenten.
  5. Je rolt een pak bladerdeeg of kruimeldeeg van ongeveer 300 g open en bekleed daarmee een bakvorm van 5 cm hoog.
  6. Schep het mengsel in de bakvorm.
  7. Roer een 5-tal eieren met een tas melk (of room), kruid naar smaak met peper en zout, en giet over het mengsel.
  8. Laat gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C vast worden.