

Pesto Genovese
ingrediënten
- 200 gr basilicum, enkel de blaadjes
- 3 dl extra vergine olijfolie
- 150 gr pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 50 gr Pecorino (Italiaanse schapenkaas)
- 50 gr Parmezaanse kaas
- citroensap
- beetje peper
Bereiding
- Doe de pijnboompitten samen met de teentjes knoflook in de keukenmachine en hak ze fijn. Schep uit de machine en zet even weg in een schaaltje.
- Doe de basilicum in de machine en hak fijn.
- Voeg daarna de pijnboompitten met knoflook en de olijfolie aan de basilicum toe en mix .
- Rasp de Pecorino en Parmezaanse kaas grof en voeg dit ook toe aan het mengsel in de keukenmachine. Mix nogmaals totdat er een mooi gladde massa is ontstaan.
- Breng op smaak met peper en een beetje citroensap.
door Hannah Dequeker