Pitta met kruidig rundergehakt, witte kool en Grimbergen

ingrediënten
  • 4 pita's
  • 350 g rundergehakt
  • 4 sjalotjes
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 2 tl sambal oelek
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 beschuiten
  • 1 ei
  • 3 el zonnebloem- of olijfolie
  • 1,5 dl gevogelte bouillon
  • 200 g witte kool
  • 2 dl Grimbergen Dubbel 
  • 1 el fijn geknipte korianderblaadjes
  • peper uit de molen en zout naar smaak
Bereiding
  1. Witte kool in flinterdunne reepjes snijden, afspoelen en laten uitlekken in een vergiet.
  2. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden.
  3. In een kom of schaal het rundergehakt mengen met stukjes sjalot, komijnpoeder, korianderpoeder, sambal oelek, fijngesneden knoflook, beschuiten en het ei.
  4. Op smaak brengen met peper en zout.
  5. Acht gelijkmatige balletjes vormen en wat plat slaan.
  6. Olie in een braadpan met anti-aanbaklaag verwarmen en de balletjes om en om bakken.
  7. Hittebron verlagen, bouillon toevoegen en in ruim dertig minuten gaar stoven.
  8. Tien minuten voor het einde van de stooftijd het bier erdoor roeren.
  9. De uitgelekte witte kool met wat zout bestrooien.
  10. Pita's volgens de gebruiksaanwijzing even in de oven verwarmen en vullen met witte kool en balletjes gehakt.
  11. Wat stoofvocht over de balletjes lepelen en garneren met fijn geknipte korianderblaadjes.