Pizza butternut

ingrediënten
  • 1 rol pizza deeg
  • 1/2 butternut
  • handvol okkernoten
  • 250 g ricotta
  • rucola
  • Parma ham (een paar schelletjes)
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 teen look
  • kippenbouillon blokje
  • verse basilicum
Bereiding
  1. Snijd de butter nut in blokjes en pel het teentje look.
  2. Kook zowel de pompoen als de look gaar in een kookpot. Los het bouillonblokje op in het water.
  3. Zet de oven op 200 graden.
  4. Giet de pompoen en look af en doe in een blender (of gebruik een mixer) samen met 3/4 ricotta, een scheutje olijfolie, peper en zout.
  5. Doe ook een handvol okkernoten bij het mengsel en mix fijn. Laat afkoelen.
  6. Beleg de pizza met een mooie laag van het butter nut mengsel, leg daarop een paar plakjes parmaham en nog een paar mespuntjes ricotta en zet de pizza in de oven.
  7. Voor de gaartijd van het pizzadeeg kijk je best even op de verpakking.
  8. Haal de pizza uit de oven als hij krokant is en werk af met een scheutje olijfolie, verse basilicum en rucola.

 

door The messy chef

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

Lees hier onze privacyverklaring.

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOPAKKET

Tel. 09 386 98 79
biopakket@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagram facebook