Polenta met balsamico tomaatjes

ingrediënten

 

Voor de polenta:

 

Bereiding
  1. Snijd de cherry tomaatjes doormidden en leg ze op een bakplaat.
  2. Snijd de knoflookteentjes in plakjes en verdeel ze over de tomaatjes. Strooi de gedroogde tijm erover en besprenkel met de balsamicoazijn en olijfolie. Voeg wat zout & peper toe en leg de rozemarijn takjes bovenop.
  3. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven totdat de tomaatjes zacht zijn maar nog wel hun vorm hebben.
  4. Mix in een pan de polenta met het water, amandel- of sojamelk, zout en peper en zet op middelhoog vuur. Breng langzaam aan de kook.
  5. Verlaag het vuur en laat 8-10 minuten koken. Roer elke minuut even goed door. Voeg eventueel wat extra water of melk toe als het te stevig is geworden.
  6. Haal de bakplaat uit de oven, haal de rozemarijn takjes weg en leg de witte bonen op de bakplaat. Roer dit door. Zo krijgen de witte bonen ook de balsamico en tomaat smaak.
  7. Verdeel de polenta over 3 kommen en serveer met de tomaatjes en witte bonen. Voeg eventueel nog een extra scheutje olijfolie toe.
  8. Garneer met verse basilicum, pijnboompitjes en eventueel wat edelgist vlokken.

 

door Eva Vzw

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook