Pompoen-bataat soep met gember

ingrediënten
  • 1 flinke pompoen, schoongemaakt en in stukken gesneden
  • 1 flinke rode ui, gesnipperd
  • 1 middelgrote bataat, geschild en in stukken gesneden
  • 2 a 3 cm gemberwortel, klein gesneden
  • 1 1/2 el korianderzaad, versgemalen
  • 1 a 2 el bouillonpoeder
  • koriander
  • zonnebloemolie
Bereiding
  1. Verwarm op middelhoog vuur in een soeppan de olie en fruit kort de ui.
  2. Bak het korianderzaad en de gemberwortel kort mee en voeg het bouillonpoeder toe.
  3. Roer alles heel even al bakkend goed door en voeg de bataat en pompoen toe.
  4. Giet direct water in de pan; gebruik zoveel water dat de groenten nog net boven het water uitsteken.
  5. Breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, zet je het vuur iets lager en laat je het geheel ongeveer 30 minuten door pruttelen. De pompoen en bataat moeten helemaal zacht zijn geworden.
  6. Werk af met wat verse blaadjes koriander