Pompoenpizza

ingrediënten
  • 1 pizzabodem
  • 1/2 pompoen
  • 1 stronk broccoli
  • 1 teentje knoflook
  • 2 trostomaatjes
  • zwarte en/of groene olijven
  • beetje room
  • 100 gr gerookte spekblokjes
Bereiding
  1. Pizzabodem 10 minuten voorbakken in oven op 200°C.
  2. Pompoen in stukjes snijden en in een klein beetje water half zacht laten worden.
  3. Broccoli erbij doen en verder laten gaar worden tot broccoli al dente is.
  4. Kruiden met zout, peper en basilicum.
  5. Ondertussen spekblokjes bakken.
  6. Groentemengsel op pizzabodem doen.
  7. Schijfjes tomaat erop verdelen.
  8. Een beetje room tussen de tomaatjes gieten.
  9. Doorgesneden olijven op tomaatjes leggen.
  10. Gerookt en gebakken spekblokjes ertussen verdelen.
  11. Nog 15 minuten in oven.

 

door Mie B.