Halve pompoen, of hoeveel je dan ook wilt gebruiken voor frietjes
Theelepel maïzena
Eetlepel olie
Peper/zout/chilivlokken
2 avocado’s
125 gram feta
Sjalotje
Teentje knoflook
Sap van een halve limoen
Halve eetlepel gedroogde munt
Halve eetlepel gedroogde koriander
Peper/zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pompoen in dunne reepjes eventueel met een frietsnijder: hoe dunner je ze snijdt, hoe meer "crunchy" ze worden. Spoel je frietjes af onder koud water en dep ze hierna goed droog.
Doe je frietjes in een kom en schep de olie erdoorheen. Strooi hierna ook de maïzena erover. Zorg ervoor dat alles gelijkmatig verspreid is.
Pak er een bakplaat bij en bekleed deze eventueel met bakpapier. Gebruik twee bakplaten als je veel frietjes wilt maken – of bak ze af in batches. Frietjes hebben ruimte nodig om knapperig te kunnen worden.
Bak de frietjes in ongeveer 30 minuten, maar houdt ze in de gaten. Schud tussendoor een paar keer met de bakplaat om de frietjes gelijkmatig bruin te laten worden.
Breng ze na het bakken op smaak met peper en zout en eventueel gemalen chilivlokken.
Gooi voor de avocado-feta dipsaus alles, behalve de peper en zout, in een keukenmachine en mix alles tot het een egaal smeersel is. Breng het op smaak met peper en zout.
Deze pompoenfrietjes zijn een herfstfavoriet! Lekker uit de oven en perfect met een romige feta-avocado dip boordevol frisse kruiden. Eenvoudig om te maken, maar o zo onweerstaanbaar.