Pompoensoep met spaghetti pompoen

ingrediënten
  • 1 oranje pompoen
  • 1 spaghetti pompoen
  • olijfolie
  • 5 tenen knoflook
  • peper en zout
  • kurkuma, gemalen koriander
Bereiding
  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Versnijd de oranje pompoen in blokjes. Meng deze met olijfolie, fijngesneden knoflook, peper en zout en stoof ze in een pot gaar.
  3. Halveer de spaghetti pompoen, haal de pitten eruit, smeer hem in met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Plaats hem 40 minuten in de oven op 200°C.
  4. Voeg water en bouillon toe bij de pompoenstukjes en laat een 5-tal minuten pruttelen. Kruid aan met een eetlepel kurkuma en gemalen koriander. Mix de soep met een staafmixer.
  5. Wanneer de spaghetti pompoen gaar is, schraap je de spaghettislierten eruit met een vork.
  6. Vul de soepkommen met een aardige portie spaghetti pompoen en giet hier de pompoensoep over. Je kan de koppen soep garneren met de resterende spaghetti erbovenop.

 

door Missnatural.nl