Posteleinomelet

ingrediënten
  • 250 g postelein
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • zout & peper
  • 1 theelepel fijn geknipte basilicum
  • ± 60 gram chorizo in blokjes
  • 2 eetlepels geraspte oude Goudse kaas
Bereiding
  1. Was de postelein, laat hem uitlekken en snij de groente fijn.
  2. Verhit een wok of braadpan.
  3. Voeg de olijfolie toe en fruit hierin de gepelde, fijn gesnipperde ui glazig, Voeg de blokjes chorizo toe en laat bakken tot ze krokant zijn.
  4. Voeg de postelein toe en roerbak 2 minuten.
  5. Klop intussen de eieren los met zout, peper en basilicum.
  6. Voeg het eimengsel al roerende toe aan de postelein.
  7. Zet het vuur laag.
  8. Blijf omscheppen tot het ei is gestold, maar nog glanst.
  9. Bestrooi de laatste minuut met de geraspte kaas.
  10. Lekker op focaccia toost.

 

door Hannah Dequeker