Prachtige (bloed)sinaasappeltaart

ingrediënten

Beslag:

  • 6 eieren
  • 330 g fijne tafelsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 225 g bloem
  • 225 g boter, gesmolten
  • 165 g fijngemalen amandelen

 

Topping:

  • 330 g fijne tafelsuiker
  • 3 tot 4 kleine (bloed)sinaasappels, in flinterdunne plakken

 

Extra

  • Taartvorm (Ø 22 cm)
  • Bakpapier
Bereiding
  1. Doe voor de topping de suiker met 185 ml water in een grote koekenpan op matig vuur en verhit al roerend tot de suiker is opgelost.
  2. Leg er voorzichtig de plakken sinaasappel in en draai het vuur laag. Laat ca. 10 minuten sudderen. Zet de koekenpan met de sinaasappels dan weg.
  3. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  4. Vet de taartvorm in met wat boter en bekleed de vorm met bakpapier.
  5. Klop de eieren met de suiker en de uitgeschraapte zaadjes van het vanillestokje tot een licht en romig mengsel.
  6. Schep er losjes het gezeefde cakemeel door.
  7. Schep er daarna losjes de afgekoelde, gesmolten boter en gemalen amandelen door.
  8. Schik de plakken sinaasappel onderin en tegen de rand van de taartvorm. Bewaar de siroop.
  9. Schep het beslag over de plakken sinaasappel in de vorm.
  10. Bak het geheel 50-60 minuten in de oven. Controleer of de taart gaar is door een satéstokje in het midden te steken. Het stokje moet er droog uitkomen.
  11. Stort de taart meteen uit de vorm en zet hem op een draadrooster. Giet er de siroop over en laat die volledig afkoelen voor je de taart gaat serveren.

 

door Okoko recepten