Quesadilla's met kip, courgette en rode ui

ingrediënten
  • 3 tortilla wraps
  • 2 kleine of één grote kippenborst
  • 1 grote courgette
  • 2 kleine rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gr gemalen emmentaler of cheddar
  • peper en zout
  • 1/2 kl paprikapoeder
  • 1/2 kl korianderpoeder
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 2 avocado's
  • 1 citroen
Bereiding
  1. Laat een pan voorverwarmen met een klein beetje olijfolie.
  2. Kruidt de kippenborst met de specerijen en peper en zout. Leg ze voorzichtig in de pan als deze goed heet is. Laat ze zoveel mogelijk kleur pakken aan beide zijden en draai dan het vuur wat lager om de kip volledig gaar te laten worden.
  3. Pel en snipper ondertussen de ajuin en de look beide in fijne reepjes. Van zodra de kip klaar is haal je ze uit de pan en laat je ze in een kom rusten. Nu mag de ajuin en de look in de pan, voeg een snuif zout toe en laat dit op een laag vuur langzaam aan karameliseren, dat kan tot 20 minuutjes duren.
  4. Alles de kip wat afgekoeld is trek je ze met je vingers of met behulp van een vork in stukjes. Het ajuinmengsel mag hierbij.
  5. Snij ondertussen de courgette overlangs in twee en dan in fijne plakjes. Maak de pan even schoon en giet er opnieuw een klein scheutje olijfolie in, kruidt de courgette met wat versgemalen peper en bak ze kort op in de pan.
  6. Ook de courgette mag bij het kip-ajuin mengsel gevoegd worden. Proef en breng de vulling op smaak met peper en zout.
  7. Snij de avocado's overlangs in twee, haal met een lepel het vruchtvlees eruit en prak met een vork tot je een gladde dip krijgt, breng op smaak met veel citroensap, peper en zout.
  8. Tijd om de quesadilla's samen te stellen, leg een wrap open en leg er op één helft een laagje gemalen kaas op, bedek met enkele lepels van de vulling, verdeel alles mooi over de ene helft. Zorg ervoor dat de quesadilla niet teveel gevuld is want dan kan je hem niet makkelijk draaien. Leg er nog een laagje kaas op en vouw hem als een boek dicht. Herhaal dit tot alle quesadilla's gevuld zijn en je vulling op is.
  9. Maak de pan die je gebruikt heb voor de vulling schoon en zet hem op het vuur, plaats er één quesadilla in, je hoeft geen olie te gebruiken. Bak aan elke kant enkele seconden tot ze bruin zijn, dit gaat heel snel, blijf dus zeker bij je pan. Daarna kan je ze in een ovenschotel leggen en in de oven warm houden terwijl je de rest doet. Snij de quesadilla in 3 en serveer met de guacamole.

 

door Hannah Dequeker

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook