Quiche met prei, champignons en blauwe schimmelkaas

ingrediënten
  • bladerdeeg
  • 4 dunne of 2 grote preistengels
  • 500 g champignons
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 eieren
  • 300g blauwe schimmelkaas
  • 200 ml room
  • olijfolie
  • zout en peper
Bereiding
  1. Was de prei stengels en snijd ze in ringen.
  2. Stoof eerst de groene delen van de prei in olijfolie, voeg na 5 minuten de rest van de prei toe. Na nog 5 minuutjes voeg je de champignons toe. Kruid met peper en voeg het citroensap toe.
  3. Giet de room erbij en laat eventjes inkoken. Draai je vuur af en laat even afkoelen.
  4. Klop de eieren los en voeg het afgekoelde groentemengsel erbij.
  5. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en vul deze met het mengsel.
  6. Verkruimel de blauwe kaas over de taart.
  7. Bak de quiche op 210° gedurende +/- 25 minuten of tot de bodem krokant is en de bovenkant een korstje krijgt.

 

Recept door abonnee Ann V.D.