Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Quinoa salade met broccoli en pesto

Een bord vol kleur, structuur en zachte smaken: deze quinoa-salade met broccoli, spinazie en zelfgemaakte pesto nodigt uit tot traag genieten. Een eenvoudige bereiding, voedzaam en licht, perfect voor een middag waarop je lichaam vraagt om iets puurs.

Quinoa salade met broccoli en pesto

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 100 g kidney bonen (uit blik)
  • 100 g broccoli
  • 60 g quinoa
  • 50 g rode biet (in blokjes)
  • 50 g babyspinazie
  • 10 g grove mosterd
  • 1 eetlepel edelgist vlokken
  • 50 g pesto (onderstaand recept)
  • 50 g ui
  • 40 g babyspinazie
  • 30 g basilicumbladeren
  • 20 ml olijfolie
  • 8 g knoflook
  • 6 g cashewnoten
instructions

Bereiding

  1. Meng voor  de pesto alle ingrediënten samen tot een gladde massa (gebruik een blender of handmixer).
  2. Breng het water aan de kook en doe de quinoa erbij.
  3. Dek af en doe het vuur omlaag en laat het 15 minuten koken.
  4. Kook de broccoli (in kleine stukjes gesneden) in een pan met water gedurende 10 minuten.
  5. Niet te lang zodat deze groen en een beetje knapperig blijft.
  6. Giet de broccoli en de quinoa af.
  7. Doe de broccoli en de quinoa in een kom, voeg de spinazieblaadjes, de bonen en de bietjes toe.
  8. Voeg de mosterd en de gist toe en meng dit goed door elkaar.
  9. Doe in een bord en voeg wat pesto saus toe.

 

Voor de pesto 

 

door Your plantbased coach