

Quinoa salade met broccoli en pesto
ingrediënten
- 100 g kidney bonen (uit blik)
- 100 g broccoli
- 60 g quinoa
- 50 g rode biet (in blokjes)
- 50 g babyspinazie
- 10 g grove mosterd
- 1 eetlepel edelgist vlokken
- 50 g pesto (onderstaand recept)
Voor de pesto
- 50 g ui
- 40 g babyspinazie
- 30 g basilicumbladeren
- 20 ml olijfolie
- 8 g knoflook
- 6 g cashewnoten
Bereiding
- Meng voor de pesto alle ingrediënten samen tot een gladde massa (gebruik een blender of handmixer).
- Breng het water aan de kook en doe de quinoa erbij.
- Dek af en doe het vuur omlaag en laat het 15 minuten koken.
- Kook de broccoli (in kleine stukjes gesneden) in een pan met water gedurende 10 minuten.
- Niet te lang zodat deze groen en een beetje knapperig blijft.
- Giet de broccoli en de quinoa af.
- Doe de broccoli en de quinoa in een kom, voeg de spinazieblaadjes, de bonen en de bietjes toe.
- Voeg de mosterd en de gist toe en meng dit goed door elkaar.
- Doe in een bord en voeg wat pesto saus toe.