Rammenassalade
Fris, pittig en een tikkeltje verrassend, zo kan je deze rammenassalade het best omschrijven. De scherpe beet van rammenas krijgt een mooi tegengewicht van frisse appel en sappige komkommer. Met een romige plattekaas-dressing en een vleugje dille of kervel wordt het een lichte, maar karaktervolle salade. Perfect als bijgerecht of als pittige starter.

Boodschappenlijstje
- 250 g rammenas
- 1/2 zure appel
- 100 g komkommer
- 125 g plattekaas
- 50 ml room
- zout
- gemalen peper
- verse dille of kervel

Bereiding
- De rammenas schillen en in dunne plakjes snijden.
- Bestrooien met zout en afgedekt 10 minuten wegzetten.
- De appel en de komkommer in dunne schijfjes snijden.
- Van de rammenas het vocht afgieten en mengen met appel en komkommer.
- De plattekaas mengen met de lichtjes opgeklopte room en kruiden.
- De saus over de salade gieten.
- Afwerken met dille of kervel.