Fris, knapperig en met een zonnig vleugje citrus: deze rauwe witte koolsalade is een echte oppepper. De combinatie van krokante kool, kruidig zaad en sappige sinaasappel maakt het een eenvoudig gerecht dat tegelijk licht én vol smaak is.
Boodschappenlijstje
250 g witte kool, zeer fijn geschaafd
1 tl karwijzaad of gekneusd mosterdzaad
1-2 tl geraspte sinaasappelschil
1-2 tl zout
1/2 el appelazijn
1 el olie
1 tl honing
1/2 sinaasappel, zonder schil in kleine stukjes gesneden
Bereiding
Vermeng in een kom de kool met de karwij, de sinaasappelrasp en het zout.
Kneus de kool met een houten stamper.
Maak van azijn, olie en honing een sausje en meng dit door de kool.
Laat de kool zo een poosje staan, hij wordt dan wat malser.
Schep daarna de sinaasappelstukjes door de koolsla en proef of er nog wat zout bij moet.