Rigatoni met artisjokken

ingrediënten
  • 400 gr artisjokken
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • partje citroen
  • zeezout en peper
  • 400 gr rigatoni
  • pecorino, geraspt
Bereiding
  1. Maak de artisjokken schoon, snijd ze in plakjes en bak ze goudbruin en gaar in een koekenpan met olie, knoflook en citroensap. Eventueel kun je een beetje water toevoegen en een deksel op de pan leggen om alles gaar te laten stomen. Voeg tegen het einde van de baktijd zout en peper toe en roer goed.
  2. Kook de rigatoni in ruim water met zout gaar, laat ze uitlekken en doe ze in de pan bij de artisjokken. Zorg dat de pasta met olie bedekt is, en bestrooi het gerecht met kaas.
  3. Giet er nog wat extra vierge olijfolie over en serveer in een mooie schaal.

 

 Door www.greendelicious.nl