Rigatoni met savooikool en fontina

ingrediënten
  • 400 g rigatoni
  • 500 g savooikool, fijngesnipperd
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 80 g fontina, in blokjes
  • 20 ml witte wijn
  • 100 ml room
  • 4 el olijfolie
  • 1 klontje boter
  • peper en zout
Bereiding
  1. Kook de pasta gaar in gezouten water zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Stoof de ui zacht op een laag vuur in de olijfolie. Gebruik hiervoor een ovenbestendige pan.
  3. Blancheer ondertussen de savooikool 4 minuten in kokend water. Giet af en voeg toe aan de ui. Verhoog het vuur en bak al roerend 5 minuten. Blus met de witte wijn en laat verdampen. Verlaag opnieuw het vuur.
  4. Verwarm de grill van de oven voor.
  5. Giet de pasta af en bewaar het kookvocht. Voeg de pasta toe aan de groenten en roer om. Schenk hierover de room, het boterklontje en een scheutje van het kookvocht. Breng op smaak met peper en zout. Laat enkele minuten intrekken en binden.
  6. Strooi er de blokjes fontina kaas over en zet onder de hete grill.

 

door 15gram