Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Risotto met mizuna

Risotto met mizuna

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 2 el olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl witte wijn of vermouth
  • 200 gram risottorijst
  • ca 8 dl lichte groentebouillon
  • 250 gram mizuna, grofgesneden
  • 50 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • versgemalen zwarte peper
instructions

Bereiding

  1. Breng de bouillon in een kleine pan aan de kook, en houdt deze op een klein pitje goed heet.
  2. Verhit in een kleine braadpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit ui en knoflook hierin een paar minuten. Voeg nog een eetlepel olie en toe en de rijst en schep deze om totdat alle korrels met een filmpje olie bedekt zijn.
  3. Blus af met de wijn of vermouth. Als deze verdampt is, voeg je een lepel (gebruik een juslepel of een kleine soeplepel) bouillon toe. Roer geregeld.  Schep de volgende lepel bouillon erbij, als de voorgaande bijna is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is en de bouillon (bijna) allemaal gebruikt is. Dit duurt - afhankelijk van de gebruikte rijst - 15 tot 20 minuten.  
  4. Schep de grofgesneden mizuna en  en de geraspte kaas erdoor.  Geef nog een flinke draai met de pepermolen erboven. Serveer in diepe borden.

Laat je verleiden door de eenvoud van pure smaken.
Een romige risotto met frisse mizuna en hartige Parmezaanse kaas, waarin elke hap langzaam tot leven komt.

(2 personen)

 

door 'Bijna zo lekker als thuis'