Risotto met mizuna

ingrediënten

(2 personen)

  • 2 el olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl witte wijn of vermouth
  • 200 gram risottorijst
  • ca 8 dl lichte groentebouillon
  • 250 gram mizuna, grofgesneden
  • 50 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • versgemalen zwarte peper
Bereiding
  1. Breng de bouillon in een kleine pan aan de kook, en houdt deze op een klein pitje goed heet.
  2. Verhit in een kleine braadpan 1 eetlepel olijfolie. Fruit ui en knoflook hierin een paar minuten. Voeg nog een eetlepel olie en toe en de rijst en schep deze om totdat alle korrels met een filmpje olie bedekt zijn.
  3. Blus af met de wijn of vermouth. Als deze verdampt is, voeg je een lepel (gebruik een juslepel of een kleine soeplepel) bouillon toe. Roer geregeld.  Schep de volgende lepel bouillon erbij, als de voorgaande bijna is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is en de bouillon (bijna) allemaal gebruikt is. Dit duurt - afhankelijk van de gebruikte rijst - 15 tot 20 minuten.  
  4. Schep de grofgesneden mizuna en  en de geraspte kaas erdoor.  Geef nog een flinke draai met de pepermolen erboven. Serveer in diepe borden.

 

door 'Bijna zo lekker als thuis'