Risotto met radicchio, witloof en gerookte zalm

ingrediënten
  • 400 gr risottorijst
  • 100 gr radicchio
  • 300 gr witloof
  • 1 pakje gerookte zalm
  • 1 ui
  • 50 gr boter
  • 50 gr olijfolie
  • 1 liter bouillon
  • peper, zout en parmezaan
Bereiding
  1. Snij de radicchio en witloof in fijne repen
  2. Laat wat boter en olie opwarmen in een pan
  3. Voeg dan de radicchio en witloof toe. Laat alles bakken tot de witloof en radicchio mooi bruin en gekarameliseerd zijn
  4. Kruid met peper en zout
  5. Verwijder de groenten uit de pan en hou opzij. 
  6. Doe opnieuw wat boter in de pan, net als de fijngesnipperde ui, laat die glazig worden, doe er de rijst erbij en laat ook die wat glazig worden
  7. Voeg nu geleidelijk de bouillon toe en roer regelmatig tot wanneer de rijst zacht is.
  8. Voeg op het einde de andere helft van de boter toe en parmezaan. Roer goed om.
  9. Voeg de gebakken radicchio en witloof toe en ook de in stukjes gesneden gerookte zalm.
  10. Geef er extra geraspte parmezaan bij.

 

door Hannah Dequeker