Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Risotto met radicchio, witloof en gerookte zalm

Risotto met radicchio, witloof en gerookte zalm

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 400 gr risottorijst
  • 100 gr radicchio
  • 300 gr witloof
  • 1 pakje gerookte zalm
  • 1 ui
  • 50 gr boter
  • 50 gr olijfolie
  • 1 liter bouillon
  • peper, zout en parmezaan
instructions

Bereiding

  1. Snij de radicchio en witloof in fijne repen
  2. Laat wat boter en olie opwarmen in een pan
  3. Voeg dan de radicchio en witloof toe. Laat alles bakken tot de witloof en radicchio mooi bruin en gekarameliseerd zijn
  4. Kruid met peper en zout
  5. Verwijder de groenten uit de pan en hou opzij. 
  6. Doe opnieuw wat boter in de pan, net als de fijngesnipperde ui, laat die glazig worden, doe er de rijst erbij en laat ook die wat glazig worden
  7. Voeg nu geleidelijk de bouillon toe en roer regelmatig tot wanneer de rijst zacht is.
  8. Voeg op het einde de andere helft van de boter toe en parmezaan. Roer goed om.
  9. Voeg de gebakken radicchio en witloof toe en ook de in stukjes gesneden gerookte zalm.
  10. Geef er extra geraspte parmezaan bij.

Risotto is een klassieker uit de Italiaanse keuken, romig, rijk en altijd een tikkeltje luxe. In dit recept krijgt hij een verrassende Vlaamse twist: witloof en radicchio zorgen voor een bitterzoet accent, terwijl de gerookte zalm een vleugje verfijning toevoegt. Perfect om Italië en België gezellig samen aan tafel te brengen.

 

door Hannah Dequeker