

Risotto met radicchio, witloof en gerookte zalm
ingrediënten
- 400 gr risottorijst
- 100 gr radicchio
- 300 gr witloof
- 1 pakje gerookte zalm
- 1 ui
- 50 gr boter
- 50 gr olijfolie
- 1 liter bouillon
- peper, zout en parmezaan
Bereiding
- Snij de radicchio en witloof in fijne repen
- Laat wat boter en olie opwarmen in een pan
- Voeg dan de radicchio en witloof toe. Laat alles bakken tot de witloof en radicchio mooi bruin en gekarameliseerd zijn
- Kruid met peper en zout
- Verwijder de groenten uit de pan en hou opzij.
- Doe opnieuw wat boter in de pan, net als de fijngesnipperde ui, laat die glazig worden, doe er de rijst erbij en laat ook die wat glazig worden
- Voeg nu geleidelijk de bouillon toe en roer regelmatig tot wanneer de rijst zacht is.
- Voeg op het einde de andere helft van de boter toe en parmezaan. Roer goed om.
- Voeg de gebakken radicchio en witloof toe en ook de in stukjes gesneden gerookte zalm.
- Geef er extra geraspte parmezaan bij.
door Hannah Dequeker