Rode bietensoep

ingrediënten
  • 500 g rode biet
  • 250 g knolselder
  • 1 grote wortel
  • laurierblad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 à 2 tl olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 lepels citroen
  • 1 tl honing
  • 1 à 2 tl geraspte gember
  • 2 à 4 tl fijngesneden peterselie
  • zout en peper
Bereiding
  1. Rasp de groenten of snijd in stukjes maar houd een biet van ongeveer 150 g over
  2. Smoor in olie de fijngesneden ajuin en daarna de groenten
  3. Voeg 1 lepel groenten bouillon toe en laat 20 à 30 minuten koken
  4. Doe er de 150 g fijn geraspte biet bij en haal de pan van het vuur
  5. Breng op smaak met citroen, honing, zout en verse kruiden
  6. Dien op met een lepel room of kwark.