Rode bietensoep

ingrediënten
  • 500 g rode biet
  • 250 g knolselder
  • 1 grote wortel
  • laurierblad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 à 2 tl olie
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 lepels citroen
  • 1 tl honing
  • 1 à 2 tl geraspte gember
  • 2 à 4 tl fijngesneden peterselie
  • zout en peper
  • groentebouillon 
Bereiding
  1. Rasp de groenten of snijd in stukjes maar houd een biet van ongeveer 150 g over
  2. Smoor in olie de fijngesneden ajuin en daarna de groenten
  3. Zet de groenten net onder water. 
  4. Voeg groentebouillon toe, aangepast aan de hoeveelheid water die je gebruikt hebt en laat 20 à 30 minuten koken.
  5. Haal de pan van het vuur en mix de soep. 
  6. Doe er de 150 g fijn geraspte biet bij.
  7. Breng op smaak met citroen, honing, zout en verse kruiden
  8. Dien op met een lepel room of kwark.