Rode kool met gember

ingrediënten
  • 350 g rode kool, gesneden
  • 1 (rode) ui, in ringen
  • een scheutje olijfolie
  • ½ tl korianderzaadjes, gemalen
  • 1 tl vers geraspte gember
  • 1 appel, in kleine stukjes
  • peper en zout
  • 50 à 100 ml water
  • 1 el diksap
  • 1 el rode wijn-azijn
Bereiding
  1. Bak de ui in een beetje olie tot ze zacht is.
  2. Voeg de korianderzaadjes toe en bak het geheel tot de ui lichtbruin is.
  3. Voeg de gember, appelstukjes en rode kool toe en roer alles goed door elkaar.
  4. Voeg peper, zout en water toe en breng het aan de kook.
  5. Laat met een deksel op de pan een half uur zachtjes pruttelen.
  6. Breng op smaak met diksap en azijn.
  7. Lekker met aardappels en gestoofde peertjes.