Contacteer ons
De Wassende Maan

De Wassende Maan

Biopakket
Webshop
Biowinkel
Boerderij
recepten
nieuws en events
DE WASSENDE MAAN LOGO

informatie

  • Onze pakketten
  • Deze week in je box
  • Afhaalpunten
  • Word coöperant

snelle links

  • Webshop
  • Over de boerderij
  • Recepten
  • Openingsuren winkel

klantenservice

  • Veelgestelde Vragen pakket
  • Contact
  • Algemene voorwaarden pakket
  • Privacyverklaring

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van De Wassende Maan! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niets!


Copyright © 2025 door De Wassende Maan. Alle rechten voorbehouden.

Betaalmethoden

Rode ui met walnootvulling

Rode ui met walnootvulling

ingredients

Boodschappenlijstje

  • 400 g varkens en rundsgehakt of veggiegehakt
  • 400 g krielaardappelen
  • 4 grote rode uien
  • 8 teentjes look
  • 30 g brandnetelkaas
  • 1 losgeklopt ei
  • 40 g walnoten
  • 3 el olijfolie
  • 3 el paneermeel
  • 1 tl sambal
  • 1 el verse oregano
  • 2 tl roze peperbolletjes
  • naar smaak versgemalen peper - zout
instructions

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de krielaardappeltjes in 4 partjes. Leg de krieltjes en lookteentjes in een ovenschotel, besprenkel met  olijfolie, zout en roze peperbolletjes en zet in de oven.
  3. Snijd het hoedje van de ui en haal de binnenste rokken uit. Snipper de uitgelepelde ui fijn en bak deze eventjes in wat olijfolie. Neem de pan van het vuur en roer er de brandnetelkaas, walnoten, gehakt, paneermeel, ei, sambal, oregano, zout en peper door. Vul hiermee de uien. Voeg deze bij de aardappelen in de ovenschotel en voeg er nog wat verse oregano aan toe.
  4. Besprenkel met olijfolie. Zet nog zo’n 20 minuten in de oven.

Een ovenschotel vol karakter: zachte rode uien worden gevuld met een kruidig mengsel van gehakt, walnoten en kaas, terwijl er in de oven tegelijk knapperige krieltjes meekleuren. Het resultaat? Een hartig gerecht dat zowel stevig als verrassend verfijnd smaakt.

 

door Njam.tv