Roergebakken boerenkool op Oosterse wijze

ingrediënten
  • 400 g kipfilet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap
  • 1 el honing of gembersiroop
  • peper & zout
  • 100 g ontbijtspek
  • 700 g gesneden boerenkool
  • aardappelpuree
  • 100 g taugé
  • 50 g cashew- of hazelnoten
Bereiding
  1. Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin de kip reepjes.
  3. Voeg de sambal oelek, de ketjap, de honing en peper en zout toe. Bak, al omscheppend, gedurende 3 minuten.
  4. Snij het spek in smalle reepjes.
  5. Schep deze samen met de gesneden boerenkool door de kip reepjes.
  6. Roerbak nog 5 à 7 minuten.
  7. Bereid de aardappelpuree.
  8. Was de taugé en laat deze goed uitlekken.
  9. Schep de helft ervan door het boerenkoolmengsel samen met de helft van de cashewnoten.
  10. Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden.
  11. Schep de rest van de taugé en de cashewnoten erop en schep de aardappelpuree of gebakken aardappels erbij.

 

uit 'Ditjes & Datjes', door Riet Sprengers