Roergebakken boerenkool op Oosterse wijze

ingrediënten
  • 400 g kipfilet
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 el ketjap
  • 1 el honing of gembersiroop
  • peper & zout
  • 100 g ontbijtspek
  • 700 g gesneden boerenkool
  • aardappelpuree
  • 100 g taugé
  • 50 g cashew- of hazelnoten
Bereiding
  1. Snijd de kipfilet in smalle reepjes.
  2. Verhit de zonnebloemolie in een wok en bak hierin de kip reepjes.
  3. Voeg de sambal oelek, de ketjap, de honing en peper en zout toe. Bak, al omscheppend, gedurende 3 minuten.
  4. Snij het spek in smalle reepjes.
  5. Schep deze samen met de gesneden boerenkool door de kip reepjes.
  6. Roerbak nog 5 à 7 minuten.
  7. Bereid de aardappelpuree.
  8. Was de taugé en laat deze goed uitlekken.
  9. Schep de helft ervan door het boerenkoolmengsel samen met de helft van de cashewnoten.
  10. Verdeel de boerenkoolschotel over 4 borden.
  11. Schep de rest van de taugé en de cashewnoten erop en schep de aardappelpuree of gebakken aardappels erbij.

 

uit 'Ditjes & Datjes', door Riet Sprengers

Biodynamische landbouwcoöperatieve

De Wassende Maan CV
Beekstraat 35
9800 Astene-Deinze

Tel. 09 386 82 14

info@dewassendemaan.be

BTW BE0429.289.336

→ Lees hier onze privacyverklaring.

Alle prijzen op onze website zijn incl. BTW

eurologo

BIOWINKEL

Di t.e.m. Vr     09:00 - 18:30
Zat                  09:00 - 16:00

Tel. 09 381 55 40
winkel@dewassendemaan.be

 

BIOBOX

Tel. 09 386 98 79
biobox@dewassendemaan.be

maan logo

 

Volg ons op: instagramfacebook