Romige raapstelen soep

ingrediënten
  • 200 gram raapstelen
  • 0,5 dl crème fraîche
  • snufje zout en peper
  • 1 ui
  • 250 gram aardappelen
  • 4 dl kippenbouillon
  • 50 gram boter
  • 100 gram rauwe ham
Bereiding
  1. Van de raapsteeltjes de wortels afsnijden en grof snijden.
  2. De ui snipperen, de aardappelen schillen en in blokjes snijden, de rauwe ham in dunne reepjes snijden.
  3. In de boter de ui ongeveer 4 minuten zachtjes bakken.
  4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak deze al omscheppend een paar minuten mee op hoog vuur.
  5. Voeg de bouillon erbij, breng geheel aan de kook, en laat dit ongeveer 10 minuten koken tot de aardappel gaar is.
  6. Doe de raapsteeltjes erbij, laat ongeveer 3 minuten meekoken.
  7. Haal nu de pan van de warmtebron af en pureer dit met de staafmixer.
  8. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  9. Voeg de crème fraîche toe.
  10. Voeg in elke kop soep wat reepjes rauwe ham toe vlak voor het serveren.