

Rosbief uit Peking
ingrediënten
- 1 stuk rosbief van ± 1 kg
- 1/2 l droge witte wijn
- 1/2 l water
- 2 lente-uitjes, gewassen en alleen de wortels afgesneden
- 3 cm verse gemberwortel, geschild en in stukjes gesneden
- 3 hele sterretjes anijs
- 2 el suiker
- 1 1/2 dl lichte sojasaus
- 1 wortel, geschrapt en in dunne staafjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, dunne staafjes
- 1 daikon, dunne staafjes
- 2 lente-uitjes, in repen gesneden
- 2 el gember nat
- zwarte peper
- 1 el maïzena
Bereiding
- Leg het vlees in een braadpan, schenk er de witte wijn en het water bij.
- Voeg de lente-uitjes, gember en anijs toe.
- Breng het tot vlak tegen de kook aan, draai het vuur laag en laat het minstens 1 uur trekken.
- Doe er suiker en sojasaus bij, dek weer af en laat nog minstens 30 minuten trekken.
- Neem, als het vlees zacht is, de pan van het vuur en laat het in het nat afkoelen.
- Breng water met een heel klein beetje zout aan de kook. Blancheer de stukjes wortel, selder en daikon gedurende 1 minuut.
- Doe ze over in een vergiet, spoel met koud water en laat op keukenpapier uitlekken.
- Haal het koude vlees uit de pan, dep het droog met keukenpapier.
- Snij er dunne plakken van en schik die op een schaal.
- Neem van het kooknat 1/2 l af, voeg gember nat en zwarte peper toe en breng aan de kook. Laat even binden met de in wat kookvocht opgeloste maïzena.
- Schep de geblancheerde groenten en stukjes ui door de saus.
- Verdeel de saus over het vlees en serveer direct.
door Tournedos